·  TEL. 977 54 28 07 · EMAIL escola@escolajoan23.com
 · 

Notícies

L'Escola Joan XXIII participa en el projecte Quilòmetres de Solidaritat de l'ONG Save the Children

28-11-2022
El divendres 25 de novembre, 517 alumnes de 5è, 6è de Primària, i els de 1r a 4t d'ESO han participat en l'activitat "Quilòmetres de solidaritat" promogut per l'ONG "Save the Children".

Quilòmetres de Solidaritat és un projecte que compleix 19 edicions en aquest curs 22/23 i que durant el curs passat va comptar amb una participació de més de 500.000 alumnes de tot l'estat espanyol.

El nostre centre, aquest any, se suma amb aquesta cursa en la lluita contra la desnutrició que viuen milers de nens i nenes a la Banya d'Àfrica. S'està vivint la crisi mundial més gran de fam del segle XXI i volem ajudar els qui més l'estan patint. Durant les setmanes prèvies a l'acte del dia 25, es van fer dinàmiques i diverses activitats a les aules per reflexionar envers aquesta situació de desigualtat que pateixen els infants d'altres entorns per motiu de la guerra o la crisi.

Els alumnes participants han realitzat una cursa / caminada no competitiva (cadascú en funció de les seves possibilitats)  a l'Anella Mediterrània, i en funció del nombre de trams recorreguts (de 560 m per primària i 630 per secundària), als alumnes se'ls va fer entrega d'uns gomets que es traduïen en euros (1 gomet= 1 €) de donatiu que van portar a l'escola, i l'escola va ingressar al compte de l'ONG.

Amb la participació de l'escola en aquesta activitat hem aconseguit dos objectius: conscienciar sobre situacions de pobresa i guerra que pateixen molts nens arreu del món i, d'altra banda, el foment de l'activitat física en la infància i adolescència.

La participació en la cursa per part d'alumnes i docents es va realitzar en el context d'alegria propi del convenciment d'ajudar a qui més ho necessita. Aquí podeu veure l'àlbum de fotografies.


Xarxes socials: